Prikbord

Via ons prikbord blijft u altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in en om onze school. (Klik op de foto voor een vergroting)

Daniël de Brouwerschool - RoutebeschrijvingDe school is gesloten.

I.v.m. het coronavirus is onze school t/m 5 mei gesloten. Telefonisch zijn we beperkt bereikbaar.
Iedere dag van 9 uur tot 15 uur kunt u ons telefonisch bereiken.
Wilt u buiten deze tijden contact, wilt u dan het contactformulier op deze website gebruiken?
Hartelijk dank voor uw medewerking en we wensen u alle goeds in goede gezondheid.

Namens het schoolteam, Anneke Huiskamp, directeur.

Bazar 2020 gaat niet door

In verband met het coronavirus gaat de aangekondigde bazar 2020 niet door. Alle ouders zijn hiervan middels een brief op de hoogte gebracht.

De praktijk in de klas

Oriënteren op de samenleving is belangrijk in ons VSO. Dus nodigen we met regelmaat diverse beroepsgroepen uit. Wij laten ons graag bijpraten over hun dagelijks werk: reuze interessant!

Meer foto’s

Leerlingenraad.

De leerlingenraad heeft een nieuwe taak: ervoor zorgen dat er nieuwe skelters aangeschaft worden. Welke dat moeten zijn? Dat wordt door hen grondig uitgezocht!

voorjaarsvieringHoe heet jij en waarom heet je zo?

….was het thema van onze voorjaarsviering. Wat bleek dat een leuk onderwerp! De reden voor je eigen doopnamen werd duidelijk, vernoemingen naar voorouders maar ook naar beroemdheden werden achterhaald. En wat is het mooi te beseffen dat je ouders jouw naam met liefde voor je hebben uitgezocht…

zie ook fotoboek

Infomarkt

In verband met het coronavirus gaat de aangekondigde informatiemarkt niet door.

Op donderdag 16 april van 19.00 – 21.00 uur organiseert de Daniel de Brouwerschool, samen met het Gentiaan college en De Zonnehoek, weer de tweejaarlijkse informatiemarkt met als thema: Wonen – Werken – Vrije tijd. Voor meer informatie,  klik hier.

Kerstviering

Samen met onze ouders, leerlingen en teamleden in de kerk van Klarenbeek het kerstfeest gevierd. Een mooi moment om samen te zingen, te kijken naar het spel en te luisteren naar ons schoolkoor. Dank voor alle hulp om dit samen te kunnen doen!

Ingebruikname

Het was de hoogste tijd om de sportzaal, het nieuwe plein, de nieuwe lokalen, het centrum, de nieuwe vleugels en de hal of fame in gebruik te nemen! We zijn blij en trots dat Broeder Dominicus bij ons kwam en dit wilde doen! We wensen iedereen veel plezier en succes met de aanwinsten. zie ook fotoboek

Digiborden

Inspiratiemiddag digiborden gevolgd en ons team is absoluut geïnspireerd geraakt. Wat een mogelijkheden voor onze leerlingen, daar worden we blij van!

Nieuwe computers

Een grote vrachtwagen met 38 nieuwe, snelle pc’s is aangekomen.

We zijn er blij mee!

VSO sportdag

Samen met andere VSO-scholen sporten in Twello en Wilp: er werden mooie wedstrijden gespeeld en sportief spel getoond, top!

Nieuw naambord

Dank je wel Anne, dat je ons bij je afscheid van de Daniel de Brouwerschool zo’n prachtig bord gaf!
Veel succes op je werk en tot ziens!

Beat the orchestra

Naar Orpheus om te luisteren naar een echt orkest. Indrukwekkend en mooi om te zien en te horen voor onze VSO-ers.

Roemer Pricker

De Deventer Post besteedde begin november aandacht aan onze leerling Roemer Pricker, die ondanks zijn hersenletsel veel voldoening heeft van zijn sport rugby. Ook in het blad Legacy kreeg hij een reportage.

Roemer … we zijn trots op je!

De beide reportages:     Deventer Post reportage     Roemer-legacy reportage

Voorstelling Edu, het Eendje.

Cellist Anne Knappstein van ‘Orkest van het Oosten’ inspireerde de jongste leerlingen van ons SO met een muzikale voorstelling over Edu, het Eendje.

Fotograaf

De onderwijsinspectie vroeg ons of ze een fotograaf langs mochten sturen om foto’s te maken t.b.v. De Staat van het Onderwijs. Dat mocht natuurlijk!

Nu zijn we nòg meer benieuwd naar de Staat van het Onderwijs – we moeten even geduld hebben tot voorjaar 2020….

Openingsvieringen

Als de Bloementuin aan een nieuw schooljaar begint, willen we dat samen vieren! En dat hebben we bij de start van dit schooljaar gedaan. Het SO en het VSO samen: Een nieuw jaar ligt voor ons: nieuwe dingen leren; vrienden maken en samen een fijne schooltijd hebben. zie ook fotoboek 2019-2020

Daar gaan we voor!

Hippe lunchplek voor het VSO!

De leerlingenraad heeft samen met 2 leerkrachten en Yvon, moeder van onze oud-leerling Daan en interieurontwerper, een geweldig plan gemaakt voor de VSO kantine.

In de zomervakantie heeft de metamorfose plaatsgevonden! Iedereen is nu welkom in Het Centrum!

zie ook fotoboek 2019/2020

Geheime doosjes

Zone Noord maakt geheime doosjes met passende deksels als cadeau voor jezelf!kunstenares Margreet Hajee begeleidde het proces en heeft dit ervaren als een cadeau voor haarzelf!

Dank je wel Margreet!

Rembrandt

Dit kunstwerk van VSa is door de jury geselecteerd voor de tentoonstelling Lang Leve Rembrandt! En het hangt van 15 juli t/m 15 september in de Philipsvleugel van het Rijksmuseum in Amsterdam. Uit 95 landen deden 8000 mensen mee en onze bijdrage hangt straks in het museum!
Gefeliciteerd klas VSa, dit is supergaaf!! En taart hoort er natuurlijk bij!

Bedankt jongens!

Als je 220 brieven uit moet doen over de theateravondfilm, kan je wel wat hulp gebruiken.

Dank jongens!

Theateravond

We hebben enorm genoten van de theateravond. Het was FANTASTISCH!

Hittegolf

Last van de hittegolf? Nee hoor … maar wel veel lol!!

Nieuwe deurmatten

We houden van een schone school. Hoogste tijd voor nieuwe deurmatten. Een mooie praktijkles voor een aantal VSO’ers!

Speelberging

De speelberging in onze nieuwe fietsenschuur is klaar. We verheugen ons op de skeelers, de ballen en de springtouwen!

zie ook fotoboek 2018/2019