';

Wie zitten er in de MR?
v.l.n.r. Gijs Linssen (oudergeleding), Afke Pricker (vz / oudergeleding), Monja Lensink, Inge Klein Koerkamp, Jeroen Spikker (personeelsgeleding) en Nynke van Glabbeek (oudergeleding)

De MR van de Daniël de Brouwerschool.

De medezeggenschapsraad van onze school, oftewel de MR, bestaat uit 6 afgevaardigde personen.
Drie ouders en drie personeelsleden. Een afgevaardigde wordt gekozen door alle ouders en alle personeelsleden van de school. Hiervoor worden verkiezingen uitgeschreven. Voor de MR-leden geldt een lidmaatschapstermijn van twee jaar. Daarna kan men zich (opnieuw) verkiesbaar stellen.
De medezeggenschapsraad denkt en beslist mee over schoolzaken en levert daarmee een bijdrage aan de kwaliteit van het onderwijs op de school. In de MR wordt beleidsmatig en schooloverstijgend gesproken en gedacht. De MR kan wezenlijk invloed uitoefenen op het bestuursbeleid.

Werkwijze MR.
De MR vergadert 1 maal per 6 weken ´s avonds op school. De directie van de school is hierbij aanwezig. Deze vergaderingen zijn openbaar. De bestuurder van de school, de directie en de MR komen 2 maal per jaar bijeen. Tijdens dit overleg wordt de voortgang van de belangrijkste schoolontwikkelingen besproken.

Wat doet de MR.
In de Wet medezeggenschap op scholen (WMS) wordt een aantal algemene taken van de medezeggenschapsraad genoemd: De MR gaat over zaken als de besteding van geld, de kwaliteit van het onderwijs, het vaststellen van vakanties en vrije dagen. Jaarlijks informeert de MR alle betrokkenen bij school schriftelijk over zijn werkzaamheden in een jaarverslag.

De MR van de Daniël de Brouwerschool.
De MR is betrokken bij alle sollicitatieprocedures binnen de school. Over sommige onderwerpen adviseert de medezeggenschapsraad het bestuur en er zijn ook zaken waarin de medezeggenschapsraad een zwaardere stem heeft via zijn instemmingsrecht. Deze rechten zijn in de WMS vastgelegd.
De MR wil namens haar achterban invloed uitoefenen op belangrijke ontwikkelingen.

Heeft u een vraag voor de MR? Stel die via ons contactformulier.